Placky


  • Rótí – Chlebové placky z pšeničné mouky jsou výbornou přílohou k omáčkám. Mohou se však konzumovat i samostatně různě dochucené. Pol rótí obsahují strouhaný kokos, uraippu rótí zase zelené papričky a cibuli.
  • Kottu rótí – Mezi místními oblíbený tamilský pokrm, jehož základem jsou nasekané placky rótí smíchané s masem, vejci a zeleninou. Připravuje se pomocí dvou širokých čepelí, kterými se celá směs mísí na rozpálené plotně. Na blízkost stánku s kottu rótí vás upozorní jejich pravidelné klepání.
  • Hoppers – Tato specialita, také nazývaná appam, je jakousi obdobou našich palačinek. Těsto vyrobené z rýžové mouky a kokosového mléka se smaží v kónické pánvi, takže hoppers mají tvar misky. Do té se poté mohou přidat různé ingredience podle toho, jestli se připravují na sladko nebo na slano. Nejoblíbenější variantou jsou hoppers s vajíčkem.

Rada experta

garant destinací
Michaela Hanušová
mám dotaz
AKTUÁLNĚ