Srí Lanka má spoustu předností a jednou z nich je i jídlo na Srí Lance. Ne nadarmo se Perle Indického oceánu říká i Ostrov koření. Důvod této přezdívky můžete cítit z každého místního pokrmu. Srílanská kuchyně je velice pestrá. Je ovlivněna hlavně sousední Indií, ale i bývalými koloniálními velmocemi z Arabského poloostrova a Evropy. Tento mix tvoří svět neznámých chutí a vůní, který by měly objevit chuťové pohárky každého z nás. Ještě předtím s námi však pojďte nakouknout pod pokličky srílanských kuchařů.
Ingredience
Hlavními ingrediencemi srílanské kuchyně jsou rýže, kokos a nepřeberné množství exotického koření. Nejčastěji se používá chilli, díky němuž je skoro každé jídlo na Srí Lance velmi pálivé. Raději tedy v restauraci vždy požádejte o „no spicy food“. Jídlo s největší pravděpodobností trochu pikantní stejně bude, protože podle Srílančanů nemá bez chilli žádnou chuť.
NÁŠ TIP!
Chystáte se na Srí Lanku? Stáhněte si našeho Velkého průvodce po Srí Lance ZDARMA!
Dozvíte se, kam se vydat, co ochutnat, jaké jsou nejlepší pláže, skrytá místa bez turistů a mnoho dalšího. Ke stažení ZDE .